Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Λες και ήταν χθες...... Οι αναμνήσεις του κ. Γιώργου Ηλιάδη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Το παλιό κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Στη φωτογραφία βλέπουμε την είσοδο του κτιρίου.
Λες και ήταν χθες.... που παιδάκι ήταν και πήγαινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. 
Ο κ. Ηλιάδης Γιώργος, παλιός μαθητής του σχολείου μας, επικοινώνησε μαζί μας για να μας προσφέρει αυτό το φωτογραφικό υλικό. Μας μίλησε με νοσταλγία για τα όμορφα εκείνα χρόνια, τότε που έπαιζε στην αυλή του σχολείου με τους συμμαθητές του.
  Π. Κεσίδης, Γ. Ηλιάδης, Γ. Κοκάρας, Δ. Τσουτσουλίγκας, Λ. Παυλίδης, Χ. Δανιηλίδης, Α, Τσάτσης
  Β. Τσογγίδης, Η. Μωσαϊδης, Δ. Σουλτογιάννης, Σ. Σακαρίδης, Ν. Τζεβελέκης                        
 Θυμήθηκε τις γυμναστικές επιδείξεις με τα κοντά παντελονάκια.

Γλυκές αναμνήσεις από το σχολείο που σημάδεψε για πάντα την ψυχή και τη σκέψη του. Το ηρωικό "Ντάνεφ" που το ρήμαξε ο εγκέλαδος το 1978, καθιστώντας αναγκαία την κατεδάφισή του.
Το παλιό κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.Η φωτογραφία απεικονίζει τη αυλή του σχολείου . Το σχολείο ήταν χτισμένο στη μέση του οικοπέδου και είχε και στις δυο πλευρές του αυλή.
Φωτογραφίες με αγαπημένους φίλους και συμμαθητές, που φέρνουν στο νου τις αμέτρητες ξεχωριστές στιγμές που έζησε σ΄αυτό το σχολείο.
Στη φωτογραφία είναι ο Σ. Σακαρίδης, Γ. Ηλιάδης, Α. Τσάτσης και ο Π. Κεσίδης  πάνω στους ώμους του Γ.  Ηλιάδη
 Χαρούμενα πρόσωπα παιδιών που μοιράζονταν μαζί τις μικρές χαρές τους, στα γενέθλια και τις γιορτές τους.
Χρόνια ευτυχισμένα, τότε που μικρά παιδιά με κοντά άσπρα παντελονάκια καμάρωναν δίπλα στις ομορφοντυμένες μητέρες τους μετά από κάποια εκδήλωση.
 Και μετά 41 χρόνια τα "εκτάκια" του "Ντάνεφ" ξαναβρέθηκαν. Τι δεν θυμήθηκαν σ΄εκείνη την ιστορική συνάντηση! Τους αγαπημένους τους δασκάλους , την κα Παναγιώτα Ξυνογαλά, την κα Εύχαρη Ζαχαριάδου-Αγτζίδου, την κα Βικτωρία Ρωμανίδου-Γουλτίδου, τον κ.Κώστα Πατσακίδη διευθυντή, τον κ.Λάζαρο Φωτιάδη, την κα Ελευθερία Δρούτσα, την κα Γεωργία Μακρή, την κα Θέκλα...., τον κ. Κώστα Ανθιμίδη, τον κ Παναγιώτη Γεκουσίδη, τον κ Αγτζίδη Ανδρέα.και τους αείμνηστους Αποστολίδη Κώστα και Λάζαρο Φωτιάδη.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλιάδη που μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου