Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Γιατί είμαστε παιδιά και τα παιδιά είναι η ελπίδα στη ζωή


Σήμερα Τετάρτη 5 Μαρτίου 2013 πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το προσυνέδριο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί στις 24 - 25 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών – Μουσείο Τεχνολογίας« ΝΟΗΣΙΣ».  Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς.
Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9.00 το πρωί.  Πλήθος μαθητών παρακολουθεί τις εργασίες του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κ. Κωνσταντινίδης Παναγιώτης Δ/ντης Β/θμιας Κιλκίς,ο κ. Ραμπίδης Κωνσταντίνος  Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης , ο κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης, πρόεδρος  Δ Σ Φ – ΤΜΘ « ΝΟΗΣΙΣ»
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Γεώργιος Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 
 Μετά την κήρυξη της έναρξης του Συνεδρίου από τον κ. Καρατάσιο εμφανίστηκε η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με τη συνοδεία στο πιάνο του κ. Γιώργου Κοσίδη, του μουσικού του σχολείου μας . 
Οι μελωδικές φωνές των παιδιών και τα καταπληκτικά γεμάτα βαθιά νοήματα τραγούδια που επέλεξε για την περίσταση ο κ. Κοσίδης συγκίνησαν τους παρεβρισκόμενους. 
Για μια ακόμα φορά οι μαθητές μας καταχειροκροτήθηκαν.
Δέκα σχολεία συνολικά θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους  στη διάρκεια του προσυνεδρίου. Ο προϊστάμενος κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης και πρώην διευθυντής του σχολείου μας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς - Κώστας Λαχάς έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ομάδα των Δημοσιογράφων μας:
"Σε λίγη ώρα μαθητές - μαθήτριες και εκπαιδευτικοί θα μας δείξουν τις δουλειές που κάνανε χρησιμοποιώντας τις  Nέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μέσα από μία διαδικασία που οι ίδιοι οι μαθητές παίρνουνε πρωτοβουλίες με την καθοδήγηση βέβαια των εκπαιδευτικών και έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά πράγματα, και δείχνουν τη δουλειά τους σε όλους και  παίρνουν και από τους άλλους ιδέες για το πως πρέπει να γίνεται το μάθημα στο ελληνικό σχολείο. Όλο αυτό βέβαια γίνεται στα πλαίσια του 5ου Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου